Zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen zijn populair. Terecht, want deze lenzen zijn comfortabel én betaalbaar. Het is wel belangrijk dat u een lens draagt die goed op het oog past. Wij meten met de nieuwste apperatuur uw opgen op waarbij we natuurlijk kijken naar de sterkte maar ook naar de vorm van uw oog. Elk oog is anders en dus ook de oplossing die we voor u hebben.

Bij Iris optiek houden we de ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen scherp in de gaten. Er worden steeds betere materialen ontwikkeld, waardoor de zuurstof voorziening van het oog tijdens het dragen optimaal blijft. Dat is essentieel om de ogen gezond te houden.

Veel mensen weten het niet maar er bestaan ook lenzen met een leesgedeelte. Worden de kleine letters steeds kleiner en voelt u zich te jong voor een leesbril? Overweeg dan eens lenzen met leesondersteuning!

Nieuwsgierig geworden?  Maak dan een afspraak zodat we vrijblijvend kunnen kijken wat voor mogelijkheden er voor u zijn.

Wat voor zachte lenzen bestaan er?

  • Daglenzen
  • 2 wekelijkse lenzen
  • Maandlenzen
  • Maatwerk lenzen
  • Allemaal ook te krijgen met leesgedeelte

Nachtlenzen

Voordat je Nachtlenzen kan gaan dragen beoordelen we of jouw ogen geschikt zijn voor nachtlenzen. Helaas zijn nachtlenzen niet voor iedereen de oplossing. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min sterktes tot een sterkte van -4.50.

Voor het aanmeten van Nachtlenzen maken we met behulp van een corneatopograaf een plaatje van je ogen. Dit is belangrijk om de vorm van je ogen te bepalen. Verder meten we natuurlijk de sterkte van je ogen op. Met behulp van deze gegevens worden voor jou de beste nachtlenzen uitgerekend.

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. De lenzen raken niet je hoornvlies, maar drijven op je traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van je oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Een goed oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Nieuwsgierig geworden?  Maak dan een afspraak zodat we vrijblijvend kunnen kijken wat voor mogelijkheden er voor u zijn.

Harde contactlenzen

Echte harde lenzen laten geen zuurstof door. Dit type lens bestaat niet meer. Tegenwoordig verstaan we onder harde lenzen: vormvaste, vormstabiele lenzen. Ook worden ze halfharde lenzen of zuurstofdoorlaatbare lenzen genoemd.

Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Harde lenzen worden gemaakt van een zeer hoogwaardige, zuurstofdoorlatende materialen, waardoor uw ogen de hele dag fit blijven. Bovendien zijn vormvaste lenzen niet zo gevoelig voor beschadiging als andere lenzen en ze zijn goedkoper te onderhouden.

Elk oog heeft een andere vorm. Het aanmeten van vormstabiele lenzen is maatwerk. Zelfs bij speciale oogafwijkingen kunnen vormvaste lenzen een perfecte oplossing bieden. Ook worden deze lenzen geleverd voor ogen met een cylinder en zelfs met een leesgedeelte zodat ook de 40 plusser zowel dichtbij als veraf weer perfect kan kijken.

Nieuwsgierig geworden?  Maak dan een afspraak zodat we vrijblijvend kunnen kijken wat voor mogelijkheden er voor u zijn.

Wat voor harde lenzen bestaan er?

  • Sferische vormstabiele lenzen
  • Torische vormstabiele lenzen
  • Multifocale vormstabiele lenzen